Onzichtbaar
& Onmisbaar

Swupper®: het verbeterde alternatief voor traditionele fundamenten

In Nederland worden lichtmasten, verkeersborden en zuiltjes traditioneel in de grond geplaatst: een gat graven, een buis installeren, en het gat weer dichten. Dit proces vereist echter telkens de inzet van een stratenmaker en leidt vaak tot ongelijkmatige resultaten. Als oplossing worden doorgaans uitneembare fundamenten gebruikt. Helaas zijn de meeste van deze fundamenten ontwikkeld in de afgelopen eeuw, en voldoen ze niet aan de steeds strenger wordende eisen.

Nadelen van de huidige situatie

In de afgelopen decennia is aluminium een veelgebruikt materiaal geworden voor draagconstructies, met geoptimaliseerde wanddiktes. De oude fundamenten zijn echter ontworpen voor staal en hebben een beperkt contactoppervlak om de constructies vast te houden.

Bij de installatie van een uitneembaar fundament is het eindresultaat sterk afhankelijk van de vakbekwaamheid van de aannemer. Wanneer het fundament niet exact loodrecht is geplaatst, zal het object dat erop rust ook niet recht staan. Dit vereist kostbaar vakmanschap en dergelijke vaardigheden worden steeds schaarser.

Swupper®: de oplossing voor de huidige problemen

De Swupper® is een innovatief fundament dat deze problemen oplost. Het elimineert metalen contact, wat spanningscorrosie voorkomt. Daarnaast is het klemoppervlak aanzienlijk vergroot, wat vervormingen boven of net onder het maaiveld voorkomt. De meest cruciale eigenschap is de gepatenteerde stelmogelijkheid. Als een object scheef staat, kan het eenvoudig worden rechtgezet door een paar boutjes los te maken, de positie aan te passen en de boutjes weer vast te draaien. Dit proces is intu├»tief en vereist geen specialistische vaardigheden.

De Swupper® aanschaffen?

U vindt Swupper® bij diverse groothandels. Voor meer informatie over Swuppers® en andere innovatieve producten van PowerCast, heten wij u van harte welkom op de InfraCampus in Harderwijk! Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0413 490 049 of stuur een e-mail naar hildegarde@powercast.nl om een afspraak te maken.